Deratizare

Ne tratăm clienții ca o familie, din 2014

Deratizare

Ce este deratizarea?


Prezenta rozatoarelor nu creaza doar un disconfort, ci ne pune in pericol sanatatea, acestea fiind cei mai mari purtatori de boli și microbi. Deratizarea este actiunea de eliminare a animalelor rozatoare daunatoare (sobolani, soareci, etc.) prin mijloace chimice si ecologice.

Spre deosebire de agentii patogeni sau insecte, rozatoarele pot calatori pe distante mult mai mari si au un grad mai dezvoltat de inteligenta (mai ales sobolanii). Drept urmare, combaterea acestora nu poate fi facuta cu succes prin actiuni discontinue, ci printr-un efort sustinut, Compania DDD fiind un partener de cursa lunga in acest proces.

Cum se realizeaza deratizarea?


Deratizarea chimica se realizeaza prin montarea statiilor de intoxicare, parcurgand urmatorii pasi:

  1. 1. Evaluarea gradului de infestare se face pe baza urmelor lasate: mancare inceputa, gaurile pe care daunatorii le rod in pardoseala, pereti si eventuale cadavre. Gradul de infestare poate fi influentat de mai multe variabile, cum ar fi specificul locatiei (daca exista vegetatie in exces sau nu) sau vecinatatile acesteia (daca exista surse de unde ar putea sa vina rozatoarele – camp, padure, fabrici, etc).

  2. 2. Transformarea mediului intr-unul ostil daunatorilor;

  3. 3. Eliminarea surselor de hrana, a ascunzatorilor;

  4. 4. Folosirea capcanelor si a altor dispozitive mecanice de eliminare;

  5. 5. Selectarea raticidelor potrivite pentru daunatorii identificati;

  6. 6. Statiile de intoxicare se dispun intr-un sistem tip bariera pe perimetrul suprafetei care urmeaza a fi tratata, dar in jurul cladirilor precum si in vecinatatea cailor de acces, dupa care se alimenteaza statiile de intoxicare cu substante raticide.

  7. 7. In functie de gradul infestarii se stabilesc numarul de interventii de deratizare. De regula deratizarea preventiva se face intr-o singura etapa, dar daca exista un grad ridicat de infestare se recomanda 2 sau 3 etape la interval de 1-2 saptamani.

  8. 8. O operatiune completa de deratizare se finalizeaza atunci cand consumul de substanta raticida din statiile de intoxicare a incetat complet.

Deratizarea exterioara se realizeaza prin amplasarea substantei raticide în statii de intoxicare din material plastic, dotate cu sistem de inchidere cu cheie, pentru a putea evita accesul voit sau accidental atat al oamenilor, cat si al animalelor de companie. Durata de exploatare a statiilor de intoxicare este de maxim 5-7 ani, daca nu sunt vandalizate.

Drept urmare, combaterea acestora nu poate fi facuta cu succes prin actiuni discontinue, ci printr-un efort sustinut, Compania DDD® fiind un partener de cursa lunga in acest proces.

Când se realizează Deratizarea?

Deratizarea se refera nu doar la interventia pe moment (deratizare curativa), ci si la PREVENTIE.
1

Obligativitatea acestei interventii este operata prin lege si este recomandata consumatorilor economici ori de cate ori este nevoie, dar nu mai rar de o data la sase luni de zile. Pentru depozitele cu produse alimentare, deratizarea trebuie facuta ori de cate ori este nevoie, dar nu mai rar de o data la trei luni.

2

Compania noastra va pune la dispozitie cele mai noi metode, tehnologii si aparate de combatere a rozatoarelor. Garantia oferita de noi pentru serviciile de deratizare este valabila din momentul in care s-a constatat incetarea completa a consumului de substanta raticida.

Combaterea serpilor

Combatarea serpilor se face in 2 etape, la interval de 2 saptamani. Serpii se indeparteaza prin aplicarea unor substante repelente in zonele unde doriti sa ii indepartati. In prima etapa se formeaza un cerc intrerupt (se aplica din 2 în 2 metri substanta repelenta, astfel incat serpii sa poata parasi zona) de jurul imprejurul locului vizat, iar în cea de a doua etapa se inchide cercul, astfel incat serpii nu vor mai patrunde in zona vizata.

Capcane

1

Capcanele cu momealӑ trebuie să fie plasate în condiții de siguranță și situate în zone care sunt inaccesibile pentru copii, animale de companie și alte animale nevizate. Momelile raticide nu trebuie aplicate în zonele în care se aflӑ alimente/furaje, ustensile de gătit, suprafeţe de procesare a alimentelor, care pot intra în contact cu produsul sau pot fi contaminate de acesta. Stațiile de intoxicare (capcanele) trebuie amplasate în imediata vecinătate a locurilor unde s-au observat activități ale rozătoarelor (de exemplu: trasee, locații de cuibărit, gӑuri, vizuini, etc.).

2

Unde este posibil, stațiile de momeală trebuie fixate de sol sau alte structuri. Stațiile de intoxicare trebuie să fie etichetate în mod clar pentru a arăta că acestea conțin rodenticide și că nu trebuie mutate sau deschise. Atunci când produsul este utilizat în zone publice, zonele tratate trebuie să fie marcate în timpul perioadei de tratament, indiferent de numarul de deratizari.

3

Frecvența vizitelor la zona tratată ar trebui să fie la discreția utilizatorului profesional, în lumina anchetei efectuate la inceputul tratamentului (o evaluare la fața locului pentru a identifica speciile de rozătoare, locurile lor de activitate și pentru a determina cauza probabilă și amploarea infestării). Această frecvență trebuie să fie în concordanță cu recomandările de pe etichetӑ sau din prospectul produsului.

4

Dacă consumul de momeală este scăzut în raport cu infestarea estimatӑ, se ia în considerare reamplasarea stațiilor de momeală în alte locuri și posibilitatea de a schimba tipul de momealӑ. În cazul în care, după o perioadă de tratament de 35 de zile, momelile continuă să fie consumate și nu se observă scăderea activității rozătoarelor, se determină cauza probabilă.