Paianjeni

Paianjenii

Despre paianjeni:


Specii: Păianjenii sunt membri ai unei categorii mari de animale numite artropode sau mai precis clasa arahnidiană. Există peste 3.800 de specii cunoscute de păianjeni găsite pana astăzi.

Aspect: Păianjenii, spre deosebire de alte insecte au opt picioare în loc de șase, fără antene și au doar două regiuni ale corpului în loc de trei.

Dimensiune și culoare: Păianjenii variază foarte mult în ceea ce privește dimensiunea, forma și culoarea.

Ochii: Păianjenii au șase până la opt ochi adesea aranjați în perechi; cu toate acestea, modelul și plasarea variază în funcție de tipul de păianjen.

Comportament:


Păianjenii se hrănesc în primul rând cu alte insecte, dar se știe că speciile mai mari se hrănesc cu animale mici, cum ar fi șopârle, păsări și millipede. Păianjenii din casa ta pot fi un semn al unei infestări mai mari cu dăunători, iar construirea lor de pânze în interior se poate dovedi a fi o pacoste pentru majoritatea proprietarilor de case atunci când sunt lăsați netratați. Combinația dintre bunele practici de salubritate și un program cuprinzător de tratament pentru controlul dăunătorilor sunt necesare pentru eliminarea păianjenilor din interiorul casei.

Păianjenii au colți care injectează venin în prada lor, dar de obicei veninul este inofensiv pentru oameni atunci când sunt mușcați. Păianjenii sunt considerați prădători, mănâncă alte insecte, șopârle mici și păsări pentru copii. Păianjenii nu au părți ale gurii de mestecat și se bazează pe enzime digestive găsite în saliva lor pentru a-și descompune alimentele. Nu toate speciile folosesc pânzele lor pentru a-și prinde prada, iar unele specii nu se rotesc deloc.

Majoritatea păianjenilor au o durată de viață de un an, deși specii precum Tarantula pot trăi până la douăzeci de ani. Numărul de păianjeni descendenți produc depinde de specie. În medie, un păianjen de sex feminin poate produce 4- 300 de ouă pe sac și poate transporta până la nouă saci de ouă pe sezon (ciclu de reproducere). Păianjenii tineri, cunoscuți și sub numele de păianjeni, ies din sacul de ou și se dispersează într-un proces numit balonare în care sunt purtați de vânt după urcare sunt folosite pentru a transfera sperma. Deși păianjenii sunt adesea temuți sau considerați o pacoste, păianjenii joacă un rol unic în controlul biologic al altor insecte. Păianjenii găsiți în interiorul casei sunt adesea un semn al unei infestări mai mari cu dăunători și ar trebui utilizate metode adecvate de tratament și salubritate pentru a asigura controlul.

În general, păianjenii nu sunt periculoși pentru oameni. Ei îi mușcă doar pentru a se apăra. Mușcătura lor nu este mortală, dar provoacă dureri. Totuși, din cauza veninului, mușcătura unor specii poate fi fatală. Speciile genurilor Loxosceles și Latrodectus sunt printre cei mai veninoși păianjeni