Muste

Muste

Despre Muste:


Mărime: 5 până la 8 mm lungime

Culoare: Gri, verzi sau negru

Comportament:


Muștele se găsesc peste tot în lume, adesea făcându-și veacul în case. Muștele sunt o problemă semnificativă, deoarece pot trăi în condiții diverse și pot transporta boli în case. Muștele nu trăiesc de obicei în grupuri. Ele sunt adesea nomade, urmând surse de hrană. Ele aleg frecvent să facă habitatele din zonele pline de gunoi și murdărie. Se hrănesc cu materie decăzută, gunoi și materii fecale.

Muștele au o pereche de aripi clare. Muștele de casă de sex feminin sunt puțin mai mari decât omologii lor de sex masculin. Acești dăunători trăiesc timp de aproximativ o lună în majoritatea condițiilor.

Contrar credinței populare, grenadele nu sunt etape imature ale muștelor, ci sunt de fapt insecte mici care zboară adulte în ordinul Diptera care include, de asemenea, țânțari, muște de macara, muște negre și mlaștini. Gnats aparțin mai multor familii diferite, constând din specii care numără 3.000 în 150 de genuri sau mai mult: Mycetophilidae - familia de ciuperci gnat include membri care sunt atrași de zonele umede, cum ar fi plantele de apartament supra-udate. Mycetophilidae include, de asemenea, aproximativ o duzină de specii care prezintă bioluminescență. Această caracteristică producătoare de lumină este folosită pentru a atrage prada, dar, de asemenea, face aceste specii mai vulnerabile la prădători, de asemenea. Sciaridae - grenadele de ciuperci cu aripi întunecate care seamănă cu țânțarii provoacă îngrijorare fermierilor de ciuperci și pot provoca probleme proprietarilor de case, deoarece infestează și plantele din ghivecele din case.