Dezinsectie

Ne tratăm clienții ca o familie, din 2014

Dezinsectie

Ce este dezinsecția?


Dezinsectia reprezinta procesul de combatere si eliminare a daunatorilor, precum insecte si artropode, dintr- un anumit mediu. Alaturi de curatenie si dezinfectie, serviciul de dezinsectie contribuie la combaterea si prevenirea unor boli transmise de insecte si acarieni catre om, facand parte din complexul de masuri de igienizare a mediului inconjurator. Acest serviciu poate fi realizat prin intermediul mai multor metode, in functie de tipul si nivelul infestarii, si trebuie sa fie realizat cu responsabilitatea cuvenita fata de sanatatea oamenilor si a mediului.

Pentru domeniile sensibile cum ar fi cel al alimentatiei publice (fabricare, depozitare, servire) precum si in domeniul sanitar/medical, prestarea servciilor de dezinsectie ar trebui efectuata ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar de infectie dar nu mai rar de o data pe luna.

Pentru celelate domenii de activitate, asociatii de proprietari, institutii publice de stat, etc prestarea serviciilor de dezinsectie ar trebui sa fie efectuata ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar de infectie dar nu mai rar de o data la trei luni.

Gama noastra de insecte combatute este complexa si include tantari, muste, capuse, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, plosnite de pat, gandaci urat mirositori, paianjeni, molii textile, molii de aliment, tigrul de platan, miriapozi, purici, viespi și multe altele.

Serviciile de dezinsectie preventive sunt cele efectuate inainte de aparitia infestarii cu insecte, cu scopul de a preveni aparitia si dezvoltarea lor. Acestea pot fi efectuate regulat, la intervale prestabilite, pentru a mentine un nivel de control constant al populatiilor de insecte. Exemple de servicii preventive de dezinsectie includ tratarea periodica a spatiilor interioare si exterioare cu insecticide, folosirea de capcane cu atractanti hormonali sau/si alimentari sau amplasarea de statii de monitorizare.

Serviciile de dezinsectie curative sunt cele efectuate in situatia in care deja exista o infestare cu insecte, avand ca scop eliminarea populatiei existente. Acestea sunt mai complexe si necesita o evaluare atenta a gradului de infestare si a speciei de insecte in cauza, precum si alegerea celor mai eficiente metode de eliminare. Exemple de servicii curative de dezinsectie includ tratamentele punctuale sau generale cu insecticide, termonebulizarea (fumigarea) si utilizarea de capcane.