Furnici

Furnicile

Despre Furnici:


Există mai mult de 10.000 de specii de furnici care apar la nivel mondial, cu toate acestea, doar aproximativ 25 de specii infestează în mod obișnuit casele. Anturii vor mânca practic orice fel de mâncare, dar sunt atrași în special de dulciuri. Anturii pot trăi de la câteva săptămâni la câțiva ani. În funcție de specie, furnicile pot avea dimensiuni cuprinse între 1 până la 25 mm

Furnicile sunt rude apropiate ale albinelor și viespilor și pot fi identificate după cele trei regiuni distincte ale corpului lor: capul, toracele și abdomenul. Ele pot fi identificate, de asemenea, după antenele lor cotite, capetele mari și fălcile puternice.

Există, de asemenea, furnici înaripate care sunt adesea confundate cu termitele înaripate. Atât furnicile înaripate, cât și termitele înaripate își vor părăsi cuiburile în masă pe vreme caldă pentru a se împerechea și a înființa noi colonii. Ambele specii își vor pierde aripile la scurt timp după zbor. Puteți face diferența între furnici și termite deoarece furnicile au o "talie" îngustă între abdomen și torace, în timp ce corpul termitelor nu este contractat și au o talie largă.