Paduchi

Paduchii

Despre paduchi:


Locație: Păduchii pot fi găsiți în întreaga lume

Dimensiuni: De obicei, păduchii adulți sunt mici (2 - 3 mm) cu privire la dimensiunea unei semințe de susan.

Culoare: Insecte fără aripi care variază în culoare de la maro deschis, roșu deschis, la bronz în culoare

Comportamentul păduchelui:


Cele mai frecvente specii sunt păduchii de cap, păduchii pubiani și păduchii de corp. Paduchii pot tolera diverse medii si sunt in general raspanditi in randul oamenilor prin contact direct si prin contactul cu obiecte, cum ar fi piepteni, paturi, etc. Unele specii pot trăi în țesături și pe cârpe timp de câteva zile, ceea ce permite o oportunitate amplă de a se răspândi. Ele sunt active in toate anotimpurile anului.

Paduchii sunt în mare parte măturători, majoritatea speciilor hrănindu-se exclusiv cu sânge uman. În general, păduchii se blochează pe o gazdă umană și se hrănesc cu pielea găsită pe corpul gazdei. În mod normal, păduchii nu trăiesc în colonii. Cu toate acestea, odată stabilite pe gazda umană, acestea se vor reproduce în mărime și număr și vor continua să trăiască în afara gazdei până când vor fi complet eliminate.

Sunteți la cel mai mare risc de a obține păduchi dacă intrați în contact strâns cu cineva care are deja păduchi. Contactul direct este cel mai comun mod de a obține păduchi; cu toate acestea, puteți obține, de asemenea, de la contactul cu animalele infectate sau îmbrăcămintea unei persoane infectate (cum ar fi pălăria, haina, eșarfele, panglica de păr) sau alte obiecte personale (cum ar fi o perie, pieptene). Evitați contactul cu cei infectați și asigurați-vă că vă inspectați casa dacă observați că animalul sau familia dumneavoastră au mâncărime excesiv.